BLOG


L'avaluació i diagnòstic del TDAH és una de les demandes que més m'he trobat des que treballo amb població infantil en psicologia clínica privada. Però que és realment el TDAH i quines coses són importants a l'hora de realitzar un bon diagnòstic?
Segons l'última versió del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals (Diagnostic and...

Les mentides són un motiu de consulta freqüent en psicologia infantil. Són actituds que descol·loquen els pares i generen malestar en l'àmbit familiar. Una reacció habitual dels pares sol ser enfadar-se i castigar-los, i en moltes ocasions això no genera que ells deixin de dir-les.


En el parlar quotidià del nostre dia a dia, utilitzem la paraula trauma per definir una experiència que no ens ha agradat o en la que no hem estat còmodes... però, sabeu que és realment un trauma i les implicacions que una experiència traumàtica pot tenir?
Existeixen múltiples definicions de "trauma" o" fet traumàtic", i tots coincideixen...

Avui m'agradaria escriure sobre l'amor tòxic, aquell que no ens convé, que no ens ajuda a créixer sinó que ens fa mal i dolor emocional. És aquell amor que resta benestar, en lloc de sumar-lo.

No fa gaire, vaig estar treballant en un cas on una mare estava molt preocupada per les conductes del seu fill, ell "havia canviat": deia més mentides, tenia un humor més irritable, amb rebequeries constants... Fent l'exploració psicopatològica i l'anamnesi del cas, ens vam adonar que l'inici d'aquestes conductes problema coincidia amb el naixement...